Челси може да бъде наказан с лишаване от права за извършване на трансфери от страна на ФИФА, след като клубът беше обвинен в нарушаване на правилата при подписване на договори с 25 чуждестранни млади футболисти.

Сега на ход е Дисциплинарната комисия към световната футболна централа, след като са намерени нарушения при подписването на договори с футболисти под 18-годишна възраст, а ако клубът бъде признат за виновен, то той ще получи забрана за извършване на входящи трансфери.

Още през септември от ФИФА обявиха, че разследват предполагаеми нарушения от страна на Челси за чужди играчи под 18-годишна възраст.

Челси е първият английски клуб, който е пред угроза от наказание след испанските Реал Мадрид, Барселона И Атлетико Мадрид. 

Клубовете не могат да подпишат с играч под 18 години от други държави, освен ако родителите им не са емигрирали по причини, които не са свързани с футбола.

Преместване е възможно ако клубът и играчът са базирани на 60 км от границата или за трансфери в рамките на Европейския съюз и ако играчът е навършил 16 години.

Системата за трансфери на ФИФА ще разследва 25 случая и ще вземе решение. От Челси коментираха, че клубът се съобразява с всички правила на ФИФА при входящите си трансфери.