Изключителна футболна приказка, наподобяваща на филм, долетя от Англия. Младокът от аматьорския Хеднесфорд Таун Коен Брамал премина в Арсенал след сделка, която ще донесе на скромния отбор сумата от 40 хиляди паунда.

Хеднесфорд е абсолютно аматьорски отбор, играещ в седмото ниво на футбола в Англия. Въпреки това обаче талантът на 20-годишния ляв бранител стигна до Арсен Венгер, който реши да му даде шанс, а Брамал се възползва от него, вдъхновявайки хиляди млади футболисти да не се отказват от мечтата си.

Но как за 48 часа един аматьор се превръща във футболист на Арсенал?

Голяма заслуга за трансфера има бившия футболист Брайън МакДермът, който в момента е скаут. Именно той забелязва играта на Брамал и убеждава Арсен Венгер да изпробва възможностите му с кратък пробен период.

"Карах до там и когато видях надписа Футболен клуб Арсенал, бях шокиран. Беше като мечта, толкова беше странно", сподели Брамал.

"Бях с първия отбор в четвъртък и петък. Очите ми веднага светнаха. Трябваше да свърша моята работа. Просто показах най-доброто от себе си. Използвах скоростта си много, за да надбягвам по лявото крило и опитвах да се покажа пред Венгер. Той дойде при мен след тренировката и буквално беше 'здрасти, радвам се да се запознаем'. И той каза 'харесва ми как играеш'. Само тези думи значат толкова много. Невероятно е."

"Нямам думи. Тъкмо говорих по телефона с моята сестра и тя не може да повярва какво се случи. Брайън МакДермът...той свърши чудо. Той ми даде възможност. Много съм благодарен. Вече се изнесох (от къщата на майка му б.р.)! Ще бъде огромно предизвикателство, но мисля, че мога да се справя. През следващите 6 месеца ще работя физически и психически и ще бъда готов за предсезооната подготовка и се надявам да пробия в първия отбор."

Агентът на Брамал пък разкри как е успял да докара своя възпитаник в Арсенал още на същия ден.

"Брайън (МакДермът) ми каза 'можем ли да го доведем след Коледа? Мислейки като агент, аз му казах защо да не го доведа този следобед. А Брайън ми каза 'дай ми 2 минути и ще ти звънна', след което каза 'ако можеш да го доведеш този следобед, говорих с Арсен Венгер и той ще го гледа следващите 2 дни'. Уважение за Арсен Венгер. Той бе страхотен. Показа колко е скромен", сподели агентът Дан Чапман.

"Той не го прати на друг терен с отбора до 23 години. Пусна го директно с първия отбор. Това е уважението, което явно има към мнението на Брайън."