След като медиите в Англия са убедени, че съвсем скоро Жозе Моуриньо ще бъде уволнен като мениджър на Манчестър Юнайтед, сега спрягат за същата съдба и още едно голямо име в Англия на този пост. Под угрозата да се раздели с поста си е наставникът на Нюкасъл Рафаел Бенитес. 

Вестник "Дейли Мейл" твърди, че испанецът е след снощното срамно отпадане на "свраките" от турнира за Купата на Лигата, испанецът е имал среща с клубното ръководство. На нея е получил ултиматум да стабилизира тима в следващите между 5 и 7 мача, иначе ще се прости с поста си. 

Бенитес се чувстваше сигурен за работата си, защото има записана неустойка от 6 млн. паунда при уволнение. Но според вестника, дори това няма да спре собственика Майк Ашли да го разкара, ако резултатите не се подобрят скоро. 

"Джордитата" са един от отборите, който все още няма победа в Премиършип. Бенитес постоянно недоволстваше от ръководството през лятото, което не му помогна да подсили отбора по свой вкус и затова отношенията му с боса са обтегнати. И нищо чудно скоро да приключат.