Отборът на Нюкасъл отпадна от турнира за Купата на Лигата в Англия още във втория кръг на надпреварата. Тимът на Рафа Бенитес отстъпи с 1:3 при гостуването си на Нотингам Форест, а с играта си „свраките“ показаха, че този турнир определено не е сред приоритетите им през сезона.

Срещата започна прекрасно за домакините от Форест, които имаха нужда от шейсет секунди, за да открият резултата. Бившият играч на Нюкасъл Дарил Мърфи бе точен и даде преднина на своите.

Играчите на Нюкасъл така и не успяха да намерят верния път към гола, през всичките 90 минути. Първият им изстрел в очертанията на вратата дойде едва в продължението на срещата и той се превърна в гол. Саломон Рондон се измъкна от засадата и с изстрел по диагонала прати топката до десния страничен стълб за 1:1.

И когато всичко сочеше, че спорът ще се реши след изпълнения на дузпи, домакините удариха на два пъти. Първо Мати Кеш даде нова преднина на Форест, а малко след това Жил Диас реши всичко и класира своя тим в третия кръг на Купата на Лигата.

В друга среща от днес Евертън отстрани Родъръм след 3:1, Милуол се справи с Плимут Аргайл с 3:2, а Уотфорд изхвърли Рединг, побеждавайки с 2:0 като гост.