Още един скалп на водещ през този сезон английски тим падна за ФА Къп. Тотнъм, който е втори в класирането на Висшата лига и само на две точки от лидера Лестър, вече ще може да се концентрира изцяло върху битката за първенството. 

"Шпорите" изненадващо паднаха с 0:1 на свой терен от градския съперник Кристъл Палас и се разделиха с надпреварата още на осминафиналите. В този мач срещу тях игра бившият им играч Емануел Адебайор, който отскоро носи екипа на "орлите", но не можа да огорчи бившите си съотборници. 

Двата тима направиха много интересна първа част, в която имаха и хубави ситуации за попадение. Вилфрид Заха и Емануел Адебайор не бяха точни за гостите от Палас, както и Дани Роуз и Хари Кейн не можаха да дадат аванс за Тотнъм. 

Но гол преди почивката все пак падна и той беше дело на гостите от Палас. В продължението на първата част Вилфрид Заха видя съвсем непокрития на десния фланг Мартин Кели, който после с мощен шут препарира стража на домакините. 

Така почивката дойде с гол аванс на "орлите", а след нея Тотнъм беше по-активен и търсеше попадението, но без особен успех. Насер Шадли и Джош Онома изпуснаха страхотни шансове за изравняване. 

В 87-та минута при една своя контра Кристъл Палас беше близо до окончателното унищожаване на интригата с втори гол. Тогава Яник Боласие направи страхотен пробив и центрира от фланга към връхлитащия Конър Уикъм, който вкара, но се оказа, че е бил в засада и попадението му беше отменено. 

В крайна сметка това се оказа последното интересно нещо в този мач и след като повече голове нямаше, Кристъл Палас продължава успешно на четвъртфиналите на турнира за Купата на Англия, а Тотнъм отпада.