Мениджърът на Лийдс Марсело Биелса („El Loco“) е много близо до това да се появи на сцената във Висшата лига. Йоркършърци са лидер в Чемпиъншип след 22 кръга (45 т.), на точка пред втория Норич (44 т.).

Няма съмнение – основна причина за успехите на Лийдс е аржентинецът Биелса. Откакто пое отбора през лятото, играта на „белите“ се промени. Но не само играта, а и атмосферата в целия клуб.

Неговите мании и необичайни решения често минават граници, но пък са добавка към цвета на футболната игра. Където и да отиде, Биелса винаги е бил прицел на медиен интерес и анализи. Защото той просто е нестандартна личност.

Една от последните приумици на ексцентрика е внасянето на легло и малка кухня на тренировъчния терен на Лийдс.

Биелса също е поискал и място за спане за своите помощници. Така той смята, че просто ще се отдаде по-спокойно на работата си и ще може да изстиска максимума от себе си.

Биелса никога не е оставал в сянка. В Атлетик Билбао той накара футболистите да посетят манастир за монахини, които да благословят тима.

Във Франция напусна Марсилия след само един кръг във втория си сезон (след загуба от Каен), без да дава обяснения на никого. А докато бе в Италия престоя начело на Лацио точно два дни...

Марсело Биелса – „Лудият“ неоромантик, за който идеите са всичко