Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Оле Гунар Солскяер сподели, че нападателят Мейсън Грийнууд се нуждае от още време, за да се развие, преди да бъде повикан в мъжкия национален отбор на Англия.

18-годишният тийнейджър отбеляза 10-ия си гол във всички състезания при съботната победа на Юнайтед над Норич с 4:0 от 22-я кръг на Висшата лига, влизайки от резервната скамейка.

Светкавичното му изкачване в първия състав този сезон, заедно с дълготрайната контузия на Хари Кейн, породиха спекулации, че младежът може да бъде замесен в сметките на Гарет Саутгейт за предстоящото Европейско първенство през лятото. Наставникът на "червените дяволи" обаче се страхува, че всичко се случва прекалено бързо за възпитаника от школата на 20-кратния шампион на Англия.

"Мисля че Мейсън ще има успешна и дълга кариера. Оставете момчето да се приспособи преди да стане дума за Англия или Европейското. Вниманието му трябва да бъде върху това да играе за нас и да се подобрява. Когато играе добре за нас, това ще се случи от само себе си. Наскоро бе повикан за националния отбор на Англия до 21 години. Той просто се фокусира върху футбола си", сподели норвежецът.