Полузащитника на Арсенал Алекс-Окслейд Чембърлейн е преминал медицинските прегледи късно вечерта в сряда, съобщава Sky Sports. Както е известно футболистът е на път да направи изненадващ ход в своята кариера и да премине в тима на Ливърпул.

Ливърпул и Арсенал започнаха преговори за Окс

Само преди няколко дни английският национал бе пред трансфер в Челси. Отново по информация наа Sky Sports артилеристите дори се бяха договорили с английския шампион  за преминаването на Окслейд-Чембърлейн на „Стамфорд Бридж”. Буквално в последния момент обаче футболистът отказа да премине в тима на „сините” и стартира извънредни преговори с Ливърпул.

В Англия: Арсенал уважи желанието на Окслейд-Чембърлейн

Според медиите на Острова от Арсенал са приели офертата на мърсисайдци от 35 милиона паунда за Окслейд-Чембърлейн. В момента футболистът е на лагер с националния отбор на Англия.  Той е преминал медицински прегледи в сряда вечерта в базата на „Трите лъва” -  "Сейнт Джорд Парк” в Чешир. Очаква се в последния ден от трансферния прозорец сделката за футболиста да бъде финализирана, в противен случай Арсенал рискува да се раздели с Окслейд-Чембърлейн за без пари през следващато лято, когато изтича и договора на полузащитника с артилеристите.