Ръководствата на Ливърпул и Арсенал започнаха преговори за трансфера на полузащитника Алекс Окслейд-Чембърлейн, след като английският национал отказа да премине в Челси.

„Сините“ от Лондон предложиха 40 млн. паунда за Чембърлейн – оферта, която бе приета от Арсенал, но самият футболист отказа да премине на „Стамфорд Бридж“.

Според спекулациите, Чембърлейн е отказал да премине в Челси заради намеренията на мениджъра Антонио Конте да го използва в лявата част на халфовата линия. Желанието на полузащитника е да играе като централен халф.

Офертата на Ливърпул за Чембърлейн обаче е доста по-малка от тази на Челси. Говори се, че „червените“ са готови да предложат не повече от 30 млн. паунда. Желанието на футболиста обаче може да се окаже решаващо за евентуалната сделка. Различни източници твърдят, че полузащитникът желае да играе под ръководството на Юрген Клоп и това сериозно накланя везните в полза на Ливърпул.

Договорът на Окслейд-Чембърлейн с Арсенал изтича догодина, когато лондончани рискуват да изпуснат звездата си без да получат нито цент.