Полузащитникът на Ливърпул Алекс Окслейд-Чембърлейн заяви, че изживява мечтата си, докато носи фланелката на „червените”.

Мърсисайдци може и да не бяха в битката за титлата, която отиде в ръцете на Манчестър Сити, но пък постигнаха 3 победи над „гражданите” в хода на сезона, а с последните две стигнаха до полуфиналите в Шампионската лига. „Червените” не бяха достигали до този етап на турнира от сезон 2007/2008.

Екипите на английските грандове за следващия сезон

24-годишният Окслейд-Чембърлейн остави следа при двете победи над Сити в ШЛ, като вкара изключителен гол при успеха с 3:0 на „Анфийлд”. Ливърпул брои 35 милиона паунда на Арсенал за англичанина през август и макар началото за халфа при мърсисайдци да не беше леко, той постепенно се утвърди в състава на Юрген Клоп.

„Дори когато правим разходката си преди мач, тръпката в града към настоящия момент е невероятна”, каза Окси. „В качеството си на футболист няма как да благодариш на хората за това. Като момче можеш само да си мечтаеш за такива мигове.”

„Да играя за клуб като Ливърпул, да се радвам на подкрепа като тази, да виждам одобрението в очите на феновете, всичко това ме кара да излизам на терена и всеки път да се стремя да ги правя щастливи.”

„Обожавам това усещане. Не е толкова трудно да излезеш и да се наслаждаваш на футбола тук, когато феновете пеят.”

„Така не е никак трудно да се влюбиш във футбола, наистина. Помага много, когато формата ти е добра и когато резултатите са позитивни, както е в момента.”

„Намираме се в добър период. Наистина е хубаво. Трябва обаче да останем фокусирани, за да продължим да показваме същото ниво, да тласкаме отбора напред в неговото развитие”, допълни Окслейд-Чембърлейн.