Новият любимец сред феновете на Тотнъм – крилото Лукас Моура счита, че трансферът му при лондончани е най-доброто, което би могло да му се случи в този етап житейското и кариерното му развитие. Бразилецът открито намекна, че в бившия си тим Пари Сен Жермен му е било изключително трудно, а ситуацията се е влошила след пристигането на Унай Емери като треньор.

По ирония на съдбата сега двамата пак са в една и съща лига, тъй като испанецът пое Арсенал през лятото. Враждата между „артилеристите” и „шпорите” е пословична, като на 26-годишния Моура тепърва ще му удаде да вкуси от атмосферата на дербито.

Тотнъм плати 25 милиона паунда за бразилеца през януари, като привличането му срещу подобна цена бе истински удар в десетката. Моура показа на какво е способен в понеделник вечер, когато вкара 2 гола при знаменития успех над Манчестър Юнайтед с 3:0 над „Олд Трофорд”. До голяма степен понижената му цена бе следствие на трудностите, които играчът изпитваше под ръководството на Емери в Париж.

„През миналия сезон ми беше много трудно, това бяха най-лошите 7 месеца в живота ми”, разказа Моура пред Sport Witness. „Преди това бях изпратил много добър сезон, бях вторият най-добър реализатор на отбора, единствено Кавани беше пред мен. През следващата кампания дори не бях викан. Отивах на тренировка, но не и на мачове. Просто се прибирах у дома.”

„Във всеки случай беше много тежко. Въпреки всичко продължих да работя усърдно. А Господ ме дари с най-добрия подарък – моя син. Знаех, че има нещо, което се подготвя за мен. Когато през януари се появи възможността да премина в Тотнъм, бях много щастлив. Развълнувах се от шанса да заиграя във Висшата лига, да отида във велик клуб. Не съм се замислял втори път”, призна южноамериканецът.

В първите си три мача от сезона във Висшата лига Моура реализира 3 гола.

Още по темата:

Моура вярва в шампионския капацитет на Тотнъм

10 факта за Лукас Моура