Бившият наставник на Борусия Дортмунд Люсиен Фавр е много веротно да е новият мениджър на Нюкасъл, твърди “Билд”. Немското издание информира, че 63-годишният специалист вече води усилени преговори с “джордитата”. Доскоро се смяташе, че с най-големи шансове за поста на “Сейнт Джеймсис Парк“ е Пауло Фонсека. Сега обаче португалецът е резервен вариант, ако не се стигне до позитивен край с Фавр.

“Дейли Мейл” има друго предположение и то е, че новите собственици на Нюкасъл искат да назначат Ерик тен Хаг. На наставника на Аякс е предложена годишна заплата от 11 млн. паунда, но той не е съгласен да напусне поста си в средата на сезона и предпочита да довърши кампанията начело на амстердамския гранд.

 

Роберто Мартинес, Стивън Джерард, Франк Лампард и Унай Емери също бяха спрягани като кандидати за мястото на Брус, който беше освободен преди седмица.

Нюкасъл има само 4 точки след първите 9 кръга в Премиър лийг и се намира на предпоследното място в класирането. Следващият мач на “свраките” е с носителя на Шампионска лига и лидер във временното класиране в Премиър Лийг Челси.