Клубовете от английската Висша лига са сформирали негласна коалиция помежду си с идеята да направят така, че Нюкасъл да изпадне от елита през този сезон, твърди „Daily Mail“. Всички в Англия са недоволни от сделката с която консорциум от Саудитска Арабия придоби акциите на „свраките“ и вече работят против новите собственици на клуба.

Първата стъпка бе направена миналата седмица, когато 18 от 20-те клуба във Висшата лига гласуваха за временно спиране на предоговарянето на вече съществуващи рекламни и бизнес отношения. С това попречиха на арабските собственици да подпишат нови, по-изгодни рекламни договори и така да започнат да наливат сериозни средства в Нюкасъл още от зимната пауза.

Твърди се обаче, че английските клубове смятат да отидат и по-далеч. Те са се разбрали, че никой няма да преговаря с Нюкасъл за продажба на свои футболисти. Така те се надяват, че клубът няма да може да се подсили достатъчно през зимата и ще изпадне в Чемпиъншип.

Към момента положението на „джордитата“ е доста тежко. Отборът все още няма победа от началото на сезона и се намира на предпоследното 19-о място във временното класиране на Премиър лийг.