Отборите на Манчестър Сити и Ливърпул се изправят един срещу друг тази вечер в големия сблъсък не само на 21-ия кръг на Висшата лига, но и в битката за титлата в Англия.

Двубоят е от 22.00 часа.

Следете всичко най-интересното около мача с картина в GONG.BG.

Можете да гледате срещата пряко по телевизия DIEMA SPORT 2, както и в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA.

Шампионът Сити изостава на 7 точки от настоящия лидер в класирането Ливърпул. Тимът, воден от мениджъра Пеп Гуардиола е на трето място с 47 точки, а мърсисайдци имат 54 на върха в подреждането и все още нямат поражение от началото на сезона.

Дистанцията между двата състава се увеличи след двете неочаквания поражения на „гражданите“ в края на декември – от Кристъл Палас и Лестър.

Освен, че е непобеден до тук Ливърпул пък е в серия от 9 поредни победи, а в последния кръг постигна впечатляващ успех с 5:1 над Арсенал.

При последния сблъсък между Ливърпул и Манчестър Сити на 7-и октомври миналата година двата отбора направиха хикс – 0:0.

При нова победа мърсисайдци ще си върнат аванса от 9 точки пред втория във временното класиране Тотнъм, който е с 48 и мач повече.

Ако пък Сити пречупи Ливърпул и нанесе първа загуба на момчетата, водени от Юрген Клоп, то "гражданите" ще се върнат на второ място и ще намалят разликата с лидера на 4 точки, правейки отново по-ожесточен спора за титлата.

6-те точки от пъкления план "Анти-Ливърпул" на Пеп

Юрген Клоп преди Сити: Те са най-добрият отбор в света!