Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди тезата си от миналата година, затвърждавайки, че Манчестър Сити продължава да е най-добрият отбор в света. Германският наставник говори преди мегадуела между двата тима идния четвъртък и повтори това свое виждане, въпреки позицията на „гражданите” във Висшата лига.

От 22 часа българско време в четвъртък Сити посреща Ливърпул в последния двубой от 21-ия кръг. Гледайте срещата на живо чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Ливърпъл е водач в класирането, а мачът ще се играе на стадиона на Ман Сити – „Етихад”.

„Това е нормален мач за нас, с едната разлика, че ще бъде доста труден. Може би най-трудният, който можеш да изиграеш в модерния футбол. Те са много силен тим с невероятен треньор. Нищо не можеш да предвидиш в своя полза преди този мач”, сподели Клоп.

„Подготвяме се по възможно най-добрият начин. Нужно е да бъдем смели и изпълнени с желание. Същевременно трябва да влезем „ядосани” в мача, както го правим досега. За мен Манчестър Сити е най-добрият отбор в света”, продължи Клоп.

Изказването му противопоставя твърдението на Хосеп Гуардиола, който преди броени дни довери, че именно Ливърпул е най-добрият футболен отбор в този момент.

Мениджърът на „червените” потвърди, че халфът Джеймс Милнър се е завърнал към тренировъчния процес и може да излезе срещу бившия си клуб. „Седмицата” на Ливърпул пропусна последните две срещи на тима си (бел.ред: срещу Нюкасъл и Арсенал), тъй като имаше травма в областта на адукторите.

„Милнър се завърна във вторник към тренировъчния процес за първи път, но ще видим дали ще играе”.

Наставникът на Сити Гуардиола вярва, че неговият отбор не може да си позволи още загуба на точки в класирането, ако искат да защитят титлата си в Англия. Клоп обаче има други виждания за нещата: „Нужно е да питате Пеп какво точно иска да каже. Ако ние сме на десет точки зад тях преди този мач, то аз ще кажа – „ние можем да ги догоним”. Разбира се, че е трудно да се спечели мач срещу толкова квалитетен отбор, но все пак сме в първите дни на януари. Предстои много, много, много важен мач за двата отбора. Ще използваме тази мотивация. Това са от тези мачове, които са шестточкови. Двата отбора ще играят на предела на силите си, бъдете сигурни”, завърши Юрген Клоп.