Приличната порция драма предложи плейофът за място в Лига 1 на английския футбол между Мансфийлд и Нюпорт Каунти на "Фийлд Мил". Домакините бяха фаворитите преди старта на битката, защото на косъм изпуснаха директната промоция, но шокът от редовния сезон се преля и в баражите. 

Защото Таун не успяха да отстранят по-нискостоящия си съперник в таблицата и след нулево равенство в редовното време и продълженията всичко се реши с дузпи. А в тях Каунти бяха по-точни и се класираха за финала. 

Първата среща беше завършила 1:1, а по правилата на английската Футболна лига, головете на чужд терен не важат. Затова двата тима трябваше да излъчат победител в 120-те минути, ако не искаха да се стига до рулетката на дузпите. 

Но въпреки огромните им усилия в продължение на два игрови часа, противниковата врата така и не беше превзета. И така всичко трябваше да се реши в най-драматичната развръзка в света на футбола. 

При тях имаше един-единствен пропуск. В третото изпълнение за Мансфийлд Тайлър Уокър пропусна, а играчите на Нюпорт бяха точни и при петте си изпълнения, с което успяха да извоюват и крайната победа в този сблъсък. 

На финала те ще срещнат победителя от мача между Транмиър и Форест Грийн. Тимът от Ливърпул има преднина от един гол след първия мач и се очертава поредният изключително интересен плейоф за място в Лига 1.