Отборите на Кристъл Палас, Уест Бромич и Борнемут взеха важни точки в в 37-я кръг на Висшата лига в битката за оцеляване в елита.

Кристъл Палас победи Стоук Сити с 2:1 след като осъществи обрат от 0:1, а Уест Бромич и Борнемут разделиха по точка в мача по между си и така заедно с Кристъл Палас вече имат по 42 точки в актива си. Палас е 14-и във временното класиране кръг преди края на сезона, следван от Уест Бромич и Борнемут също с по 4 точки.

Тимът на Нюкасъл не успя да победи последния Астън Вила и така почти подписа присъдата си за отпадане от английския елит. Вила е 18-и с 34 точки, но с точка повече на 17-ата позиция е Съндърланд, който победи Челси с 3:2, а и има мач по-малко.

Съставът на Норич е предпоследен, също с мач по-малко и с 31 точки, а на дъното е Астън Вила със 17 точки.

Кристъл Палас стигна до успеха над Стоук Сити с 2:1 след две попадения на Дуайн Гейл в 47-ата и 68-ата минута. Гейл първо реализира в долния десен ъгъл на вратата на Стоук, а после вкара от пряк свободен удар, за да донесе успеха на домакините. Преди това в 26-ата минута Чарли Адам бе дал преднина на Стоук Сити, който е 10-и в подреждането с 48 точки в актива си.

За Кристъл Палас това бе края на серията от четири двубоя без победа във Висшата лига.

Борнемут и Уест Бромич завършиха при 1:1 в мача си от 37-я кръг в Англия. Борнемут спря серията от три поредни загуби, а Уест Бромич вече осма среща няма победа. Гостите поведоха в 16-ата минута с гол на Хосе Саломон Рондон, а в 82-ата Мат Ричи донесе ценната точка за домакините.

Нюкасъл не успя да победи като гост аутсайдера Астън Вила и завърши 0:0, с което вече гледа към Чемпиъншип. В 46-ата минута Джак Колбак пропусна чудесен шанс за Нюкасъл, а същото направиха и Жоржиньо Вайналдум в 71-ата и Александър Митрович в 74-ата минута. За Нюкасъл това бе пети двубои без загуба във Висшата лига, но точката едва ли ще се окаже достатъчна за оцеляването на тима.

В друг мач от 37-ята кръг Суонси победи като гост Уест Хем с 4:1. Суонси е 11-и в Англия с 46 точки, а Уест Хем държи шестата позиция с 59 точки. Гостите поведоха с 3:0 с голове на Уейн Роутледж в 25-ата минута, Андре Аю в 31-ата и Ки Сунг-Йонг в 51-ата минута. Стефан Кингсли намали на 1:3 в 68-ата, а в третата минута на добавеното време Бафетимби Гомис вкара за 4:1 за Суонси.