Отборът на Съндърланд записа впечатляващ обрат над Челси в мач от предпоследния кръг на Висшата лига и почти сигурно се спаси от изпадане от елита. Възпитаниците на мениджъра Сам Алърдайс губиха с 1:2 на полувремето, но през второто полувреме с решителни попадения на Фабио Борини и Джърмейн Дефоу, „черните котки“ направиха изключително решителна крачка към оцеляването си.

За това спомогна и отборът на Нюкасъл, който не успя да се възползва при визитата си на вече изпадналия Астън Вила и стигна само до 0:0.

Така кръг преди края Съндърланд събра актив от 35 точки, една повече от Нюкасъл, който се намира в зоната на изпадащите. „Черните котки“ обаче са и с мач по-малко – отложеният двубой с Евертън. В последния кръг на надпреварата Съндърланд излиза срещу Уотфорд, докато Нюкасъл приема Тотнъм Хотспър.

Диего Коста откри за гостите в 14-ата минута и поведе своите към успеха, но четири минути преди края на първото полувреме Вахди Хазри се разписа с прекрасен удар по диагонала. Тимът на Гуус Хидинк обаче съумя да излезе отново напред в резултата чрез Неманя Матич. Сърбинът вкара в продължението на първото полувреме.

Цялата драма обаче дойде през втората част. Съднърланд се върна в мача в 67-ата минута, когато Фабио Борини не остави шансове на Куртоа. Само три по-късно Джърмейн Дефоу също попари стража на гостите с техничен удар за 3:2.

В последните секунди на мача Джон Тери получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко.

Ето и останалите резултати от днес:

Борнемут – УБА 1:1

Астън Вила – Нюкасъл 0:0

Кристъл Палас – Стоук Сити 2:1

Уест Хем – Суонзи 1:4

от 19,30

Лестър - Евертън