Президентът на Астън Вила Стийв Холис призна, че клубът се намира в напреднали преговори по продажба на собствеността. Така привържениците на бирмингамския клуб имат поне скромен повод за радост, тъй като болшинството са против оставането на настоящия собственик Ранди Лърнър.

Към момента бившият мениджър на Лестър Найджъл Пиърсън и преминалия без успех през Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс са фаворити за мениджърския пост, който е вакантен от раздялата с Реми Гард насам. Холис обаче отчете, че всяко треньорско назначение ще има отношение спрямо развоя на преговорите за продажба на клуба.

Дотук има две сериозни кандидатури за нов благодетел на Вила. Едната е на американския милиардер Лари Елисън, а другата – на китайски консорциум. „В ход са конструктивни преговори, които могат да доведат до продажбата на клуба. Не се забелязва недостиг на потенциални купувачи, но разговаряме с тези, които смятам, че имат страстта и амбициите да върнат клуба на най-високо място в европейския футбол. За момента назначаването на нов треньор е директно свързано с развитието на преговорите“, каза Холис.