Недолюбваният от феновете на Нюкасъл собственик Майк Ашли съвсем скоро може да няма нито една акция в клуба. Според вестник "Дейли Телеграф", той е в напреднали разговори с цели две корпорации, които са готови да изкупят дела му. 

Той дори е подписал предварителен договор с едната от тях, но си е оставил опцията да го развали и да подпише с другата, ако предложи по-голяма сума за контролния пакет акции. Въпросът обаче е, че той вече е на точката, от която няма връщане назад и съвсем скоро ще продаде дела си. 

Все още не е ясно кои са кандидатите да се сдобият със "свраките". Според информацията на вестника, огромна е вероятността единият от тях да е турски консорциум, докато другият да е международен, но с водещо американско участие в него. 

Майк Ашли иска 300 млн. паунда за клуба. Самият той изрази надежда сделката да се осъществи преди зимния трансферен прозорец, за да могат новите собственици да инвестират в нови попълнения по начина, по който преценят за правилен. 

"Заради феновете, заради отбора, заради всички - надявам се да осъществя сделката преди януари. Искам да доведа собственик, който ще задоволи всички страни. Дали това е реалистичен срок? Реалистичен е твърде силна дума. Нека да кажем, че вярвам, че всичко ще се случи в този период. Нека добрата ни форма на терена продължи и двете неща да вървят редом", сподели Ашли пред Sky News.