Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил призна, че крушението през 2012-та година срещу Атлетик Билбао е довело до оптимизация на физическата подготовка в клуба.

Юнайтед бяха победени и в двете срещи от елиминациите на Лига Европа срещу испанския опонент. В последствие отборът на Сър Алекс Фъргюсън загуби титлата по голова разлика и във Висшата лига. Невил си спомня за тези мачове с "баските" и твърди, че те са били катализатор за генерална промяна в подхода към физическата подготовка на "Олд Трафорд". 

"Винаги ще помня онзи отбор на Атлетик Билбао, който дойде на "Олд Трафорд" и тича като луд срещу нас. Полузащитниците и крилата успяваха толкова бързо да тичат нагоре и надолу по терена", започна Невил. 

"Говорех с един от анализаторите след мача и той ми каза, че му е отнело поне 3 прочита на статистиките, за да повярва какво се е случило. Никога не беше виждал нещо подобно на "Олд Трафорд".

"Това е нужно крушение за всеки голям клуб. В този момент си казваш, че трябва да се подобриш. Онзи отбор на Биелса беше нещо различно като статистики онази вечер", завърши бившият английски национал.