Знаменитият бивш защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил за пореден път обсъди представянето на тима, като този път във фокуса му попаднаха трите най-големи звезди – Пол Погба, Алексис Санчес и Ромел Лукаку. Според някогашния английски национал тримата изобщо не играят като отбор и целият им талант не би могъл да скрие този факт.


ГЛЕДАЙТЕ ЧУДОВИЩНОТО ДЕРБИ ЮНАЙТЕД-ЧЕЛСИ ОТ 16,05 ЧАСА - ПРЯКО ПО DIEMA SPORT 2 И ОНЛАЙН НА PLAY DIEMA XTRA!


Мениджърът Жозе Моуриньо харчи доста, откакто пое отбора. За последните 2 сезона Ромелу Лукаку стана поредният тлъст трансфер, като през лятото на миналата година „червените дяволи” броиха 75 милиона паунда за него. Погба си остава най-скъпият в историята на Юнайтед със своите 89 милиона британски лири, а Алексис пристигна през януари, като клубът се възползва от изтичащия му договор и направи бартерна сделка, по силата на която Хенрих Мхитарян пое към Арсенал.

Моу: Не гласувам доверие даром

Голямата цел пред Специалния е отново да превърне „червените дяволи” в претендент за титлата, но дотук той не успява в тази мисия въпреки грандиозните инвестиции. Според Невил това се дължи именно на присъствието на толкова звезди, които действат повече като индивидуалисти, отколкото с мисъл за отбора.

„Да купуваш играчи е лесната част”, заяви Невил пред „Манчестър Ивнинг Нюз”. „Смятам, че защитата има нужда от подсилване, но по-важното е, че постепенно изниква отбор от групата играчи, с която разполагат.”

Моуриньо посочил вратата на Погба след нов скандал?

„Те имат ядрото, с което да гонят титлата във Висшата лига, но работа на Моуриньо е да изгради колектив. Задачата му оттук до края на сезона е да стикова тези футболисти, които като индивидуалности са толкова талантливи, и да ги съчетае в отбор.”

„Не трябва отделни фигури да излизат на преден план, а групата като цяло. Искам да видя коя конфигурация може да играе като трима в атака, а също и с кои играчи можем да имаме „десетка” и чист нападател на терена. Тимът разполага с Погба, Лукаку, Марсиал, Рашфорд, Санчес и Мата – това е невероятно талантлива група. Проблемът се корени в това как те се комбинират като тим и дали могат да бъдат здраво ядро”, допълни Невил.