Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил счита, че мениджърът на отбора Жозе Моуриньо е дал урок на звездата Пол Погба с оставянето му на резервната скамейка при победата с 2:0 над Хъдърсфийлд. Бившият английски национал счита, че решението на Специалния е следствие от слабото представяне на Погба при загубата от Тотнъм с 0:2.

Тогава най-скъпата покупка в историята на „червените дяволи” игра изключително вяло и бе първият, заменен от Моуриньо през второто полувреме на кошмарния за Юнайтед мач. За последвалия двубой срещу Хъдърсфийлд португалският тактик направи 4 промени в титулярния си състав, а това явно сработи предвид крайния резултат.

Ман Юнайтед се възползва от грешката на Сити

Погба все пак се появи като смяна на „Олд Трафорд” за последните минути, но според Невил посланието на треньора е било ясно. „Не мисля, че Погба, Фил Джоунс, Ашли Йънг  и Антони Марсиал могат да имат някакви оплаквания за това, че не стартираха след срещата с Тотнъм, защото тогава бяха наистина слаби”, коментира Невил.

„За Погба в частност бе очевидно, че Жозе Моуриньо е бесен от представянето му. Ние често си говорим, че мениджърите вече нямат същия контрол, но сме виждали Хосеп Гуардиола да вади Рахийм Стърлинг от игра към края на мача.”

„Считам, че Моуриньо, Гуардиола и Антонио Конте са склонни да взимат големи решения. Беше ясно послание да извадиш Погба от титулярите, но може би той има нужда от това, тъй като в онзи мач срещу Тотнъм беше наистина слаб.”

„Това не значи, че е загубил доверието на треньора. Юнайтед е доста по-добър отбор с него в редиците си, но явно Жозе има нужда да даде урок. Той искаше да му покаже, че още помни другия мач, като го демонстрира и пред цялата съблекалня. Това е съобщение до всички в отбора: „Изваждам най-скъпия си играч от титулярния състав, защото трябва да се види, че ще има последствия след стореното в сряда вечер”, допълни Невил.

Младокът Скот Мактоминей получи шанс да играе редом до Неманя Матич в сърцето на халфовата линия срещу Хъдърсфийлд. Погба се появи в игра при оставащи 25 минути до края на срещата.