Фернандиньо и Аймерик Лапорт няма да бъдат част от тима на Манчестър Сити поне до края на мачовете за националните отбори, които ще са в края на март. Това потвърди мениджърът на „гражданите” Хосеп Гуардиола на брифинг преди дуела на шампиона на Англия с Уест Хем.

Двамата получиха травми по време на финалния мач за Купата на Лигата срещу Челси в неделя. Бразилският полузащитник изпитва големи болки в адукторите, докато Лапорт има разтежение на бедрения мускул.

До мачовете за националните селекции Сити ще играе срещу Уест Хем у дома, ще гостува на Борнемут, след което ще приеме Уотфорд и Шалке 04 в ШЛ. След това ще гостува на Суонси Сити за ФА Къп. „В следващите седмици те ще бъдат аут от нашия състав. По всяка вероятност ще се завърнат след паузата за национални отбори”, отговори Гуардиола на въпрос за травмите на Фернандиньо и Лапорт.

„Смятам, че Джон Стоунс и Габриел Жезус ще се завърнат по-скоро от тях. Лапорт и Фернандиньо ще бъдат аут по-дълго. Сигурен съм за Фернандиньо, че няма да играе срещу Шалке 04 в Шампионската лига, тъй като е и наказан. Ще трябва да поемем риск срещу Суонси, но такива са обстоятелствата”, продължи Пеп.

Все пак има и позитивни новини в отбора на Сити, след като Бенжамен Менди се завърна към тренировките на отбора. Испанецът потвърди, че левият бранител може да играе срещу Уест Хем.

Менди премина през операция на коляното през ноември, след като се завърна срещу Бъртън Албиън за Купата на Лигата през миналия месец, но се върна бързо към лазарета на тима.