Мениджърът Хосеп Гуардиола има изобилство от качество в водения от него отбор на Манчестър Сити. Въпреки че за две години и половина похарчи повече от 520 милиона лири за обновяването на „гражданите”, той отличи закупеният за 1,7 млн. паунда Олександър Зинченко за пример пред всички свои други скъпоплатени съотборници.

Украинският младок бе закупен през 2016-а година, като се наложи в състава на Сити след поредицата от травми на Бенжамен Менди на левия бек. 19-годишният краен бранител впечатли особено при успеха над Челси в Премиършип с 6:0, а също така се представи на високо ниво и във финала със същия опонент за Купата на Лигата през миналата неделя.

Зинченко впечатлява треньорите на „Етихад” от пристигането си, след като бе забелязан да продължава следмачова подготовка. Той прецени да продължи натоварванията във фитнеса след миналогодишния мач в Манчестър срещу Хъдърсфийлд.

„Невероятен е просто. Само това мога да кажа”, сподели Пеп за играча.

„Олександър ми показва това, което мислих аз като футболист – важността да бъда добър човек. В началото на сезона той бе пред трансфер, след като не изигра и една минута в първите осем мача. Никога обаче не видях лоша гримаса или слабо представяне на тренировка. Денят, след мач за момчетата, които не са играли, е много лош, като те винаги показват колко са разочаровани. Денят преди мача пък е обратно. При него е обратното – той винаги показва позитивно излъчване и се усмихва”, продължи Пеп за украинеца.

„Когато това се случва, получаваш целия ми респект. Смятам, че го чака голяма и дълга кариера – надявам се да е тук, но може и да е на друго място. Той е щастлив в този момент. Олександър Зинченко трябва да бъде пример за всеки един футболист в нашия отбор. Всички могат да научат от него много”, завърши Хосеп Гуардиола.