Мениджърът на Уест Хем Мануел Пелегрини не вярва, че 120-те минути, които Манчестър Сити изигра за финала на Купата на Лигата срещу Челси, ще даде предимство на „чуковете” в предстоящия мач между двата тима от междинния 28-и кръг.

Сити трябваше да защити трофея си срещу Челси, като премина през изпълнение на дузпи, след като в редовното време мачът завърши при нулево равенство. Продължението също не видя голове и с 4:3 при дузпите „гражданите” стигнаха до своята шеста Купа на Лигата. Също така в хода на дуела с лондонския тим Сити загуби Аймерик Лапорт и Фернандиньо, които получиха травми, а Рахийм Стърлинг, Кевин Де Брюин и Давид Силва бяха понаритани от тима на Маурицио Сари.

Въпреки това чилийският мениджър на Уест Хем не счита, че това ще попречи на Сити да играе максимално сериозно срещу отбора му в сряда.

„Най-хубавото нещо за мениджър е да имаш избора за футболисти, с който разполага отборът на Манчестър Сити. Две или три травми няма да променят ситуацията в клуба. Ние играем с осем или девет контузени футболисти цял сезон, така че това не е фактор”, започна Пелегрини.

Чилиецът говори и за престоя си начело на „гражданите”, в който триумфира с титлата през 2014-а година. „Това бяха хубави три години. Когато спечелихме титлата в Англия, имахме страхотен сезон”, допълни той.

„Причината е не само титлата, а също така бяхме отборът, който вкара най-много голове в историята. Втората ми година бе по-тежка, завършвайки на второто място. Третият сезон спечелихме Купата на Лигата, бяхме на полуфинал в Шампионска лига, така че трите ми години бяха добри”, продължи Пелегрини. „Феновете се наслаждаваха на футбола, който играехме, имам само хубави спомени оттогава”, допълни още 65-годишният наставник на Уест Хем.

Пелегрини довери, че Мануел Лансини ще е на пейката на мача в сряда, като довери, че няма да форсира събитията с включването му в игра. Лансини получи тежка травма в областта на коляното и се възстановява повече от 8 месеца. Все пак той влезе като резерва срещу Фулъм последния петък. „Трябва да бъдем внимателни с него. Той игра 15 минути в мача с Фулъм и се справи добре. Най-важното нещо е, че не го е страх да натоварва своето коляно, така че ще го включваме в игра постепенно. Чувства се добре и се надяваме да се завърне по-силен в състава ни час по-скоро”, завърши пресконференцията Мануел Пелегрини.

Уест Хем заема 9-ото място във временното подреждане в Англия, като е в серия от три мача без загуба и има 36 точки. Манчестър Сити се е съсредоточил в защитата на титлата си, но се намира на второ място на точка зад лидера Ливърпул, който има 66 пункта.