Мениджърът на Саутхемптън Ралф Хазенхютл не отдава голяма значимост на парарелите, които английските медии правят между него и колегата му от Ливърпул Юрген Клоп.

Тази вечер от 22 часа мърсисайдци гостуват именно на „Сейнт Мерис” срещу „светците” в двубой от 33-ия кръг на Висшата лига. „Червените” са задължени да преследват победата, ако искат да продължат битката с Манчестър Сити за първото място. Можете да проследите развоя на мача чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Хазенхютл при назначаването си в Саутхемптън пристигна с прозвището „алпийския Клоп” заради факта, че изповядва сходен стил на игра. „Разбирам защо хората ни сравняват – може би двамата практикуваме един и същ футбол с преса, а и сме емоционални край тъчлинията”, заяви австриецът.

„Мисля, че сравненията трябва да спрат дотук, защото аз съм характер, който не може да бъде сравняван. Юрген върши фантастична работа в Ливърпул, а аз опитвам да работя тук. Мисля, че и двамата до този момент се справяме успешно.”

Клоп се изказа доста ласкаво за своя колега, както и за отбора му. Интересен факт е, че в дните им на футболисти двамата са играли веднъж един срещу друг, макар и само за 11 минути. „Мисля, че много често чуваме мили думи от противниковите наставници. Аз познавам Клоп като честен човек, така че когато казва нещо такова, това не са тактики или хитринки. Той ме познава от дълги години, макар че не сме играли чак толкова много един срещу друг. Стартирахме треньорските си курсове по едно и също време”, добави Хазенхютл.