Бившият асистент мениджър на Ливърпул Желко Бувац е фаворит за треньорския пост на Шалке 04, съобщават източници на Sky Sports в Германия. Бувац бе дясната ръка на мениджъра Юрген Клоп на „Анфийлд“ преди изненадващо да напусне дни преди реванша срещу Рома от полуфиналите в Шампионска лига миналия май.

Шалке от своя страна търси постоянен наставник, който да замени временния треньор Хюб Стевенс, а според източници, Бувац преговаря с ръководството на „кралскосините“. Бившият мениджър на Хъдърсфийлд Дейвид Вагнер също бе свързван с поста в рурския клуб, както и бившият наставник на Байер Леверкузен Роджър Шмид. Той сега работи в Китай с Пекин Синобо Гуоан и се дистанцира от възможността да ръководи Шалке.

Познат като „Мозъка“, 57-годишният Бувац работи редом до Клоп по време на неговата мениджърска кариера, която започна в Майнц през 2001, но напусна позицията на асистент миналия сезон поради лични причини. Бувац бе за кратко спряган за наставник на Арсенал след напускането на Арсен Венгер в края на миналата кампания.