Манчестър Юнайтед направи най-лошия си старт в елита на Англия от 26 години насам. "Червените дяволи" се срутиха на два пъти в последните два кръга - със загубите от Брайтън (2:3) като гости и срещу Тотнъм (3:0) у дома. С оглед на слабите изяви на отбора, както и на скандалното поведение на наставника Жозе Моуриньо на пресконференции преди и след срещата с "шпорите", португалецът е най-вероятният първи уволнен мениджър във Висшата лига според букмейкърите на Острова.

Повечето къщи за залагания нареждат Моу далеч напред пред втория и третия в класацията - Марк Хюз (Саутхмептън) и Рафаел Бенитес (Нюкасъл). В Англия вече гласят и заместници на Специалния.

Най-вероятният такъв е триткратният европейски шампион с Реал Мадрид Зинедин Зидан, който в момента е без работа. Изненадащо на второ място е поставен наставникът на Тотнъм Маурисио Почетино, но това е много малко вероятно да се случи. Третият вариант също изглежда невъзможен на този етап - Карло Анчелоти, който вече започна своята ера в Наполи.

Интересни обаче са имената на четвърта и пета позиция според букмейкърските къщи. Става дума за легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс и бившият наставник на Челси Антонио Конте. В момента Гигс е начело на Националния отбор на Уелс, който пое преди няколко месеца. Гигс държи рекорда за най-много мачове - 963, в клубната историята на Манчестър Юнайтед. През 2014 година той води отбора в четири двубоя след уволнението на Дейвид Мойс през април. Антонио Конте пък изглежда като най-вероятното име, което да замени Моу на този етап. Именно италианецът замести Специалния начело на "сините" от Лондон през 2016-а, правейки Челси шампион през сезон 2016/2017.

Още по темата:

Когато на Специалния му пеят "Ще си уволнен на сутринта"

"Олд Трафорд" подкрепи Моуриньо, но дали наистина?

В мегаломански стил Жозе излетя от брифинга си

Наследникът на Кака гилотинира снобизма на Моу