Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо демонстрира, че нервите взимат връх при него след снощната тежка загуба с 0:3 у дома от Тотнъм. Към края на пресконференцията си след поредния въпрос за слабото представяне на „червените дяволи” португалецът обяви, че е спечелил повече титли от останалите 19 мениджъра във Висшата лига взети заедно, а след това напусна залата с призиви за респект.

Снощното поражение на Юнайтед е най-тежката домакинска загуба в цялата кариера на Специалния. В момента пък отборът записва най-лошия си старт на кампания от основаването на Премиършип през 1992 година насам.

„Работихме много добре през седмицата и се подготвихме солидно за мача. От стратегическа и тактическа гледна точка, не загубихме. Играхме добре, играчите демонстрираха фантастично поведение, а на полувремето по мое мнение резултатът трябваше да е различен с 2 гола разлика най-малко. Създадохме повече шансове от който и да друг наш мач”, отчете Моуриньо.

„Бяхме наистина раздразнени на почивката заради резултата (0:0 – б.р.), но вярвахме, че ще спечелим. После нещо в мача се промени съвсем малко и резултатът вече беше 0:2, но тимът ни остана в мача. Не казвам, че с един гол нашият отбор щеше да спечели или поне да стигне до равенство, но ние все така си оставахме в мача. Чак когато стана 0:3, психиката ни се срина. Едно е да загубиш съвсем заслужено у дома, друго е да загубиш незаслужено, докато си бил по-добрият тим, имал си фантастично поведение и в крайна сметка си се оказал наистина, ама наистина лишен от късмет.”

„Нашите фенове не четат вестници и не гледат телевизия. Те са по-интелигентни от това и отговориха по абсолютно невероятен начин (визира аплодисментите и песните след края на мача – б.р.). Не мисля, че е нормално един отбор да загуби у дома, а привържениците му да реагират така. Те реагираха спрямо видяното и спрямо това, което чувстват. За мен тяхната реакция казва всичко. Обикновено първи напускам терена, когато моят тим печели, но сега отборът ми загуби, а футболистите заслужаваха да останат в центъра на терена с мен. Затова се присъединих към тях. После обаче феновете демонстрираха невероятна реакция към момчетата, така че им благодаря от името на всички.”

С напредването на брифинга и въпросите, все по-ясно за всички си личеше как раздразнението на Моуриньо нарастваше. „Ако някой от вас е гледал този мач, едно е сигурно: отборът е обединен. Момчетата нямаше да се борят по начина, по който го сториха, и нямаше да дадат всичко, което дадоха, ако не бяха единни. Мисля, че е време да спрем с тези неистини, защото иначе хората ще спрат да вярват на това, което четат. За отбора, който се бори по такъв начин – с емпатия и солидарност между играчите, с достойнство, за да играе единно в името на Манчестър Юнайтед, загубата, разбира се, е много трудна. Едно обаче е ясно – отборът е обединен. А няма обединение, което да не включва и мениджъра.”

Накрая Специалния просто кипна и се зае да сложи край на пресконференцията по категоричен начин. „Само за да приключим: Знаете ли какъв бе резултатът? 3:0. 3:0. Знаете ли какво означава това? 3:0”, започна тирадата си португалецът. „То също така значи три титли на Висшата лига, а аз сам съм спечелил Премиършип повече пъти отколкото останалите 19 мениджъри взети заедно. Три за мен и две за тях. Респект! Респект! Респект, човече! Респект! Респект! Респект!”, повтаряше Моу, докато напускаше залата.

Още по темата:

Когато на Специалния му пеят "Ще си уволнен на сутринта"

"Олд Трафорд" подкрепи Моуриньо, но дали наистина?