Дарби Каунти запази живи минималните си надежди за участие в плейофите за място в Премиършип след края на редовния сезон в Чемпиъншип. Това сана след труден успех с 1:0 на "овните" над гостите им от Куинс Парк Рейнджърс. 

Единственото попадение падна в заключителната четвърт на двубоя, а негов автор беше Матей Видра. След това лондончани изпуснаха два шанса да стигнат до изравняване и на свой ред се простиха и с математическите шансове за място в Топ 6. 

Този мач предложи типичната английска битка до последен дъх, но чистите положения пред двамата вратари не бяха особено много преди почивката. Джони Ръсел и Дейв Нюджънт бяха неточни за Дарби, докато Мат Смит и Джейк Бидуел не бяха точни за КПР. 

След почивката пропуските продължиха, но статуквото най-после беше разчупено в 70-та минута. Тогава удар на Том Инс беше избит от вратаря на Куинс Парк Рейнджърс, но при добавката Матей Видра беше безпощаден - 1:0. 

Последваха няколко атаки за лондончани, като при най-добрата от тях в 88-та минута Идриса Сила тресна гредата и не успя да донесе поне точката за тима от Лондон. В крайна сметка Дарби Каунти взе победата и ценните три точки. 

С тях "овните" вече имат 56 точки в актива си и макар да не мърдат от десетата позиция, са само на шест точки от зоната за плейофите, като последният в нея в момента е Шефилд Уензди. КПР с 50 точки просто доиграва сезона.