Отборът на Арсенал постигна 13-ият си успех през футболната година, след като надви с 3:0 Шефийлд Юнайтед в последен мач от неделната програма от английския футболен елит. Страхотен мач за гостите направи Александър Лаказет, който реализира две от попаденията (33 и 85), а между тях Габриел Мартинел добави още един (72).

Успехът върна „артилеристите” в първата десетка и тимът е 9-и с 45 точки, колкото има и 10-ият Лийдс, но новакът е с по-лоши показатели. От своя страна Шефийлд е последен и е с 14 точки, като е възможно и официално отпадането на „остриетата” от елита на Англия да се официализира в следващия кръг, но при конкретни развои на дадени футболни срещи.

Шефийлд Юнайтед - Арсенал

източник: sofascore.com


37 снимки


В десетата минута "остриетата" стигнаха до първата си по-изгодна възможност за гол. Осбърн намери МакГолдрик, който шутира фронтално към вратата на Лено, ала встрани - аут. Темпото в срещата бе добро, като и двата отбора търсеха възможности за солидни нападения, но в първите 20 минути от срещата големи опасности пред вратата на двете врати нямаше.

Арсенал вдигна темпото и след 30 минути игра стигна до две страхотни възможности. Първо Рамсдейл направи спасяване след удар на Мартинели, а в 32-ата отново Мартинели бе въвлечен в нападението на „артилеристите”. Той центрира за Калъм Чембърс, който стреля, но от голлинията Игън изчисти напред.

В 33-ата лондончани откриха резултата. Невероятно първо докосване от Александър Лаказет, който комбинира със Сака. Той видя Себайос, а испанецът достави страхотна топка за французина, който даде превес на гостите.

Домакините имаха ранен шанс през втората част да изравнят, но шутът на Дейвид МакГолдрик рикошира в Джака и излетя над напречната греда. В 55-ата Арсенал елиминира линиите на „остриетата” с лекота, след като Лаказет комбинира с Пепе вдясно. Той веднага му върна топката, но ударът на нападателя отиде встрани.

В 72-ата минута Арсенал удвои своя актив. Лундстрам сбърка при изнасянето на топката, а Пепе открадна вдясно и шутира по земя. Аарън Рамсдейл отрази с една ръка встрани, но там притича Габриел Мартинели, който се разписа в опразнената врата и реализира за "топчиите".

Пет минути преди края Арсенал вкара трети гол в срещата. Томас Партей изведе страхотно Лаказет зад отбраната на домакините, като той задмина с лекота Ийтън Ампаду, след което последва мощен изстрел с десния крак, за да не може нищо да направи стражът Рамсдейл - 3:0 за гостите.

FT / ШЕФИЙЛД Ю 0:3 АРСЕНАЛ ► КЛАСИРАНЕТО В АНГЛИЯ

0:1 Александър Лаказет (33)

0:2 Габриел Мартинели (72)

0:3 Александър Лаказет (85)

Рефер: Питър Бaнкс

Стадион: „Брамал Лейн” (Шефийлд)

Стартови състави:

Шефийлд Ю (3-5-2): Рамсдейл – Игън /к/, Ампаду, Стивънс – Осбърн, Норууд, Лундстрам, Флек, Балдок – МакГолдрик, Бърк

Мениджър: Пол Хекингботъм

Арсенал (4-2-3-1): Лено – Чембърс, Холдинг, Мари, Сака – Джака, Партей – Мартинели, Себайос, Пепе – Лаказет

Мениджър: Микел Артета