Манчестър Юнайтед постигна изключително ценна победа с 1:0 над Уулвърхемптън в късния вторнишки двубой от междинния 16-ти кръг на Висшата лига. „Червените дяволи“ трябваше да чакат над 90 минути, за да пречупят духа на своя съперник. Маркъс Рашфорд се оказа героят на мача, донасяйки успеха в 93-ата минута.

Така възпитаниците на Оле Гунар Солскяер излизат на второто място с 30 точки, на 2 зад водача Ливърпул при равен брой изиграни срещи.

„Вълците“ от своя страна запазват 12-ата позиция с 21 пункта от 16 мача.

Getty Images/Gulliver
55 снимки


В осмата минути Нето отправи точен, но слаб изстрел с десния крак, който бе уловен с лекота от Де Хеа.

3 минути по-късно Витиня също опита да затрудни испанския страж на домакините и този път успя. Топката тупна пред национала на "Ла роха", но въпреки това той бе непоклатим и спаси.

В 13-ата минута Невеш се възползва от грешка на Баий и засече центриране от фланга, шутирайки от воле, ала вратарят на "червените дяволи" боксира сигурно.

10 минути след това Моутиньо изпълни свободен удар, а Саид нанесе удар с глава, който чукна напречната греда.

В 34-ата минута Грийнууд центрира отдясно в наказателното поле, Фернандеш засече с десния крак, но в тялото на Патрисио, а при добавката Кавани не успя да контактува добре с коженото кълбо, за да продължи пътя му към очертанията.

В 39-ата минута "вълците" спечелиха правото да изпълнят свободен удар от дясната страна на нападението. Невеш намери на първа греда Саис, който с изключително технично изпълнение затрудни максимално Де Хеа, който изби в корнер.

В последната минута на първата част Рашфорд бе изведен зад отбраната, но бе изтласкан и овладяването му бе нарушено, което позволи на Патрисио да хване топката.

В 57-ата минута Погба опита хитро да изведе Рашфорд зад отбраната, но Патрисио излезе и изпревари английския нападател.

7 минути по-късно Фернандеш сложи топката на главата на Рашфорд, но последният не успя да я натисне добре и я изпрати над вратата.

В 69-ата минута Кавани отбеляза след изпълнение на ъглов удар, но голът бе отменен, след като при повторенията се видя, че в момента на подаването от Ерик Баий, уругваецът е бил в засада.

Траоре отвърна с неточен изстрел с левия крак в близкия ъгъл на Де Хеа, но встрани.

В 75-ата минута Фернандеш подаде към центъра на непокрития Погба, който изпрати с изключителна сила и прецизност топката, но Патрисио блесна с чудесна изява и спаси.

120 секунди след това световният шампион предостави коженото кълбо на свободния Марсиал пред пеналтерията, но волето на французина прелетя над горната греда.

В 81-ата минута Нури бе изведен по лявото крило, напредна и нахлу в наказателното поле, след което шутира по диагонала, но вездесъщият Давид де Хеа отново отчая гостите.

В 93-ата минута Маркъс Рашфорд донесе победата на Юнайтед. Той получи дълъг пас от Бруно Фернандеш, финтира противников играч в дясната част на наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, матирайки Патрисио за така безценното 1:0!


Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Баий, Магуайър, Телес (Шоу 45'), Погба, Матич, Грийнууд (Марсиал 65'), Фернандеш, Рашфорд, Кавани

Резерви: Хендерсън, Шоу, Туанзебе, Фред, Мата, Мактоминей, Джеймс, Ван де Беек, Марсиал

Мениджър: Оле Гунар Солскяер

 

Уулвърхемптън: Патрисио, Саис, Килман, Коуди, Айт-Нури, Ховер, Моутиньо, Невес, Витиня (Поденс 55'), Траоре, Нето (Силва 68')

Резерви: Руди, Поденс, Силва, Семедо, Къндъл, Ричардс, Отасоуи, Корбеану, Маркес

Мениджър: Нуно Еспирито Санто

 

Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър

Главен съдия: Джон Мос