Голямата звезда на Арсенал Алексис Санчес е взел окончателното решение да напусне клуба през лятото. За това съобщава английското издание Daily Star. Чилийският нападател е разочарован от липсата на какъвто и да е прогрес в тима на „артилеристите“ в последните години и най-вероятно ще се завърне в Испания след края на сезона.

С най-сериозни шансове за подписа на Алексис Санчес е тимът на Севиля, който е воден от бившия селекционер на Чили Хорхе Сампаоли.

От щаба на Атлетико Мадрид също имат мераци към нападателя, въпреки забраната за трансфери, която имат в момента. Столичани се надяват, че то ще бъде намалено и те ще могат да привличат нови футболисти през лятото.

Пари Сен Жермен и Ювентус същи следят ситуацията около голмайстора на Арсенал, който през този сезон вече има 20 гола в 34 мача за „артилеристите“.

Договорът на Алексис Санчес с Арсенал изтича през юни 2018 година, а преговорите за нов контракт не вървят никак гладко. Съща е ситуацията и с друга звезда на тима – германският национал Месут Йозил, а страховете за Венгер, че той също може да вземе подобно решение, не са никак малки, пишат още в Англия.