Откритият конфликт между мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо и нападателя Антони Марсиал е на път да се задълбочи. Медиите в Англия са сигурни, че португалецът ще наложи солена глоба на играча си заради отсъствието му от предсезонния лагер, макар и то да се дължи на раждането на неговото второ дете.

22-годишният Марсиал, който още в края на миналия сезон поиска да бъде продаден, напусна лагера на „червените дяволи”  миналата сряда, за да бъде до семейството си за появата на малкия Суон Антони в Париж. След загубата с 1:4 от Ливърпул Моуриньо отправи забележка за отсъствието на футболиста, който отложи завръщането си с почти седмица. „Той видя бебето, а след раждането на детето – красиво бебе, напълно здраво, да благодарим на Бог – той трябваше да се върне тук, а ето, че го няма”, каза тогава Специалния.

След победата над Реал Мадрид с 2:1 на въпрос кога точно Марсиал ще се върне, Моуриньо отвърна с лаконичното: „Нямам представа.”

По-късно същия ден Марсиал даде задочен отговор на треньора си в „Туитър”: „Моят малък Суон е добре, за майката бе по-трудно, но, слава на Бога, сега тя е по-добре. Съжалявам, но семейството винаги е на първо място… Утре (в четвъртък – б.р.) се връщам в Манчестър.” С посланието футболистът намекна раждането е довело до известни усложнения за неговата половинка Мелани Да Крус.

Още по темата: 

Моу спира заплатата на Марсиал

Марсиал стана баща за втори път

Марсиал отговори на Моу: Семейството е на първо място