Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не пропусне да се заяде с колегата си от Манчестър Сити Хосеп Гуардиола. Португалецът заяви, че испанецът не може да си купи титлата, както в Първа Бундеслига. Специалния визираше футболистите, които Гуардиола взимаше в Байерн Мюнхен от преките конкуренти и най-вече от Борусия Дортмунд.

„Това е нова лига. Това не е Германия. В Германия, Байерн Мюнхен печели шампионските титли още през лятото. Те отиват и взимат всяка година най-добрите футболисти от Борусия Дортмунд. Един ден отиват и купуват Роберт Левандовски, следващата година купуват Марио Гьотце, след това Матс Хумелс“, коментира Моуриньо.

„Мислите ли, че аз мога да отида до Тотнъм и да им взема двамата най-добри футболисти, като по този начин ги убия“, добави мениджърът на „червените дяволи“.

„Не мога да отида и да взема двамата най-добри футболисти на Арсенал. Не мога да отида и да взема двамата най-добри футболсити от Челси. Обичам Челси твърде много“, продължи Специалния.

„Времето свърши. Ситуацията е напълно нова и не може по този начин да обезкървяваш преките си конкуренти за титлата. Не може по този начин да ставаш шампион. Ако привлечеш играчи от тези отбори, то това ще са футболисти, които не са желани там. Не може да нараниш повече твоите директни съперници за титлата“, каза още Жозе Моуриньо.