Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо отказа да отдаде кой знае колко голямо значение на предстоящия дуел срещу Ливърпул в 30-ия кръг на Висшата лига. Специалния заяви, че мачът срещу най-големия враг на „червените дяволи” с нищо не е по-специален от предстоящите срещи срещу Брайтън и Севиля.

В събота, 10-и март,  двата гранда на Висшата лига ще се изправят един срещу друг на „Олд Трафорд” в украшението на уикенда. Срещата започва в 14,30 часа, като можете да я наблюдавате пряко по DIEMA SPORT 2, онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.

Само две точки делят Юнайтед от Ливърпул в класирането – манчестърци са втори с 62, а мърсисайдци заемат 3-ата позиция по силата на своите 60.

Мата: В Англия няма по-голям мач от Юнайтед-Ливърпул

В своята изпъстрена с трофеи кариера Моуриньо е водил множество класни тимове и съответно е ставал част от не по-малък брой исторически съперничества. Въпреки този факт португалецът не успя да каже дали разбира по-добре сблъсъкът по оста Юнайтед-Ливърпул сега, когато се готви за четвъртия си подобен двубой. „Още не зная, защото в моето съзнание всеки мач е еднакъв по значение и не разбирам общото мнение, че този двубой е специален, че цялото съперничество е специално”, коментира Жозе.

„Никога не съм гледал на Милан като най-големия ми съперник, нито пък на Атлетико Мадрид като врага. Никога не съм считал Арсенал за голям конкурент.”

„За мен това е просто голям мач между два исторически клуба не само в Англия, а в света изобщо. Все още не считам някой противник за по-специален. Това е голям мач, защото тук става дума за сериозни отбори.”

„Предстоят ни три мача – срещу Ливърпул, срещу Севиля и срещу Брайтън. Ако ме питате кой от тях е най-важен, не мога да избера. Най-важен може би е с Ливърпул, защото е следващият ни мач, но пък другите два са елиминационни битки. Не смятам, че феновете ще се радват, ако кажа, че срещу Ливърпул ни предстои мача на сезона, а този срещу Севиля не е такъв”, добави Моуриньо.