Офанзивният полузащитник на Манчестър Юнайтед Хуан Мата отдаде дължимото на историческото съперничество срещу Ливърпул и отсече, че в английския футбол няма друг сблъсък от подобна величина.

В събота двата гранда на Висшата лига ще се изправят един срещу друг на „Олд Трафорд” в украшението на 30-ия кръг. Срещата започва в 14,30 часа, като можете да я наблюдавате пряко по DIEMA SPORT 2, онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.

Със сигурност думите на Мата колкото повдигат залога преди и без друго интригуващия мач, са също толкова язвителни и към настоящия лидер в класирането Манчестър Сити, който води с 16 точки преднина пред Юнайтед. Ливърпул пък е на само 2 зад „червените дяволи”.

Матич: Трябва да играем по-добре, ако искаме победа над Ливърпул

„Това е най-големият мач за всеки от двата отбора и може би в целия английски футбол”, заяви Мата пред клубната телевизия на Юнайтед. „Същото важи за съперничеството, историята на двата клуба и атмосферата.”

„Няма мач срещу Ливърпул, който да не е специален, а ако си в състояние да вкараш фантастичен гол или да се представиш добре, това ще се помни за вечни времена”, добави испанецът, който може да се похвали с красиво попадение след ножичен изстрел срещу мърсисайдци.

Клоп: Ще помагаме на Салах и Мане за Златната топка

„Ако питате феновете, те сигурно ще кажат, че най-силният ми момент в Юнайтед е тъкмо онзи двубой и по-специално онзи гол. Беше фантастичен ден за мен: играх на „Анфийлд”, вкарах 2 гола, в това число и победния.”

„Ливърпул е добър отбор. Всичко се развива доста добре за тях, особено за атакуващите им играчи. Те вкарват доста голове, особено чрез Мохамед Салах, който прави фантастичен сезон. Трябва да сме подготвени.”

„Всеки футболист предпочита да играе у дома. Трябва да се възползваме от този фактор. Сега мачът ще е на „Олд Трафорд”, където се чувстваме уютно. Трябва да дадем по 100 процента от себе си, за да създадем атмосфера за феновете”, завърши Мата.