Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо отново поде словесна атака, като този път на мерника му попаднаха Футболната асоциация на Англия и Висшата лига. След победата с 2:1 над Реал Мадрид в Интернешънъл Чемпиънс Къп Специалния обяви, че в Испания много по-добре разбират нуждите на футболистите, отколкото на Острова, където сезонът започва далеч по-рано в сравнение с Ла Лига.

Португалският треньор отдаде малко значение на  успеха над „белия балет”, тъй като отчете, че нито неговият тим, нито съперникът са били в оптимален състав.

„Мисля, че това не беше Реал Мадрид по същия начин, както и ние не бяхме Манчестър Юнайтед. При тях ситуацията е същата – събраха играчи от различни групи”, заяви 55-годишният Моуриньо. „Някои бяха от първия им отбор, други се върнаха от наеми, трети бяха от Реал Мадрид Кастия, четвърти пък дойдоха от третия отбор. Разбира се, всички те са добри играчи, но това просто не беше Реал Мадрид. Затова и резултатът не значи нищо за тях.”

„Футболистите на Реал имат повече време от нас да се подготвят за старта на сезона, защото в Ла Лига разбират по-добре от Висшата лига нуждите на играчите. Затова и започват малко по-късно. Това ще позволи на треньори, клубове и играчи да се подготвят по-добре от нас.”

„Днес не научих нищо от тактическо естествено. Познавам много добре що за играчи са Ерера, Алексис, Мата, знам за какво иде реч. Знам също, че и нашите хлапета са много млади и имат нужда да пораснат. Знам, че днес дадоха всичко от себе си. Видяхте, че в последните 15 минути Реал Мадрид вкара в игра Кроос, Асенсио и Иско. Момчетата ми опитаха всичко, раздадоха се до последно, защото знаеха, че трябва да се сборим за най-добрия възможен резултат.  В тактическо отношение този мач не значеше нищо, понеже просто се опитах да организирам наличната група по най-добрия възможен начин”, допълни Моуриньо.