Треньорът на Уест Хем Дейвид Мойс беше изключително недоволен от решенията на системата за видеоповторения – ВАР. Тя се намеси в 90-тата минута, за да отмени гол на Максуел Корне, като съдиите прецениха, че има нарушение секунди по-рано на Джаръд Боуен срещу Едуард Менди. Мойс определи решението на съдиите като "абсурдно".

"Помислих си, когато го видях, че дори и от телевизор да го гледа, няма как да отмени този гол. Това е абсурдно лошо решение. Мисля, че днес поставям под въпрос ВАР толкова, колкото и главния арбитър. Трябва да можеш да се придържаш към решението си. Имах възможност да го видя от 3-4 различни позиции, така че няма оправдание за ВАР. Тъжното е, че това е елитът на нашите съдии в момента. Вратарят опита да симулира контузия и при първия гол. Сега имат нови хора начело, аз загубих вяра в тях днес" , коментира разочарованият Дейвид Мойс.

Деклан Райс също сподели недоволството си в една от социалните мрежи, определяйки решението като "едно от най-лошите решения на ВАР в историята".

Тимът на Челси спечели мача срещу Уест Хем с 2:1, след като съумя да направи пълен обрат, реализирайки голове чрез Бен Чилуел и Кай Хаверц, а попадението за гостите бе дело на Михаил Антонио.