Със състав, изпълнен с млади футболисти и такива, които рядко получават шанс за изява, Манчестър Юнайтед завърши сезона в Премиършип с победа 2:0 над Кристъл Палас.

Мачът нямаше никакво значение, тъй като Юнайтед вече си бе гарантирал крайно шесто място в класирането, а Кристъл Палас се бе спасил от изпадане.

Заради това и поради предстоящия в сряда финал за Лига Европа, Жозе Моуриньо реши да даде шанс за изява на много от младоците в своя тим. Те пък се възползваха от шанса и стигнаха до трите точки.

Уейн Рууни отправи първия опасен изстрел в мача, след като в 12-ата минута стреля на сантиметри над напречната греда.

3 минути по-късно резултатът бе открит. Пол Погба изведе отлично Джошуа Андрю Хароп, 21-годишният халф уверено влезе в наказателното поле, измъкна се от няколко съперникови футболисти и бе точен с прецизен удар в десния ъгъл.

В 19-ата минута авансът вече бе удвоен. Джеси Лингард бе асистентът към Погба, който с удар по земята от границата на наказателното поле вкара за 2:0.

През второто полувреме Палас се опита да се върне в мача. Близо до това бе Кристиан Бентеке, който в 55-ата минута с глава уцели гредата. В 77-ата минута пък вратарят на Юнайтед в този мач Жоел Перейра се справи отлично след удар от пряк свободен удар на Лука Миливоевич.

Гол обаче така и не падна и Ман Юнайтед стигна до трите точки, с които общият актив на отбора в края на сезона е 69 точки. Кристъл Палас пък завърши на 14-а позиция с 41 точки.

Ето какво се случи в другите мачове:

След 18 сезона - без Арсенал в Шампионска лига

Шампионски пердах от Челси

Ливърпул грабна с две ръце последния златен билет за ШЛ

Ман Сити се справи със замах в битката за 3-ото място с Ливърпул

Тотнъм смени фасона на "тигрите" с историческа 7-ица