Манчестър Сити се справи безупречно в борбата си с Ливърпул за третото място във Висшата лига, даващо право на директно участие в Шампионската лига. „Гражданите“ защитиха отлично претенциите си в последни кръг, където се наложиха с 5:0 при гостуването си на Уотфорд. Така момчетата на Хосеп Гуардиола събраха 78 точки на трета позиция и останаха на две пред четвъртия Ливърпул, който победи с 3:0 Мидълзбро. „Мърсисайдци“ ще започнат от квалификационните кръгове на турнира на богатите.

Същевременно Уотфорд е 16-и с 40 пункта.

Манчестър Сити поведе след 5 минута игра. „Гражданите“ стигнаха до корнер, Кевин де Брюин центрира на далечната греда, където Венсан Компани нанесе прекрасен удар с глава за 1:0.

Уотфорд реагира и в 14-ата минута Мбайе Нианг намери пространство пред себе си и стреля, но прати топката над вратата. Само шест минути след това Серхио Агуеро получи чудесен пас, но стреля право във вратаря. Момчетата на Хосеп Гуардиола поведоха с 2:0 след 23 минути игра. След хубава атака, минала през центъра, Кеивн де Брюин, който асистира за първото попадение, изведе добре Серхио Агуеро, който удвои.

Преднината на манчестърци стана класическа в 36-ата минута, когато след пробив отляво топката бе подадена към Лирой Сане. Той нахлу в наказателното поле, пусна надясно към връхлитащия на Агуеро, който оформи 3:0.

Още преди края на първата час „гражданите“ стигнаха и до четвърти попадение. Габриел Жесус се пребори за една топка, успя да комбинира с Фернандиньо, който реализира за 4:0.

След почивката играта продължи да се развива динамично, като Уотфорд започна по-активно. Домакините спретнаха две добри атаки, но и в двата случая Уили Кабайеро отрази. В 57-ата минута Серхио Агуеро се озова на страхотна позиция и като по чудо не порази домакинската врата. Само минута след това преднината на тима на Гуардиола набъбна на 5:0. Габуел Жесус получи умел пас в пеналта, овладя добре и записа името си сред голмайсторите.

Футболистите на Сити продължиха да атакуват усилено, като нови добри шансове се разкриха пред Агуеро, то в тези ситуации той не стигна до попадения. В

В 72-ата минута Абдулай Дукур стигна до една отбита топка и нанесе удара. Бранител обаче успя да избие.

До края на мача резултатът остана непроменен.

Ето какво се случи в другите интересни мачове:

Шампионски пердах от Челси

Ливърпул грабна с две ръце последния златен билет за ШЛ

Тотнъм смени фасона на "тигрите" с историческа 7-ица

Младоците на Ман Юнайтед завършиха Премиършип с победа