Тотнъм изглежда помаха за сбогом на надеждите си да триумфира с титлата, колкото и илюзорни да бяха те и досега. Но "шпорите" допуснаха поражение в гостуването на слабака Бърнли с 1:2 и вече само чудо може да запази шансовете им да се преборят с Манчестър Сити и Ливърпул. 

Крис Ууд и Ашли Барнс се разписаха за победителите, а между попаденията им за лондончани точен беше Хари Кейн. За английския национал това беше първи мач след травмата, която получи в началото на годината, той направи всичко от себе си да помогне, но това не донесе и точка на тима му. 

Иначе с оглед на дългото си отсъствие от терените, Кейн беше надъхан от самото начало да покаже качествата си. Още четвърт час след началото той се озова на голова позиция, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. 

Отново той и Дани Роуз пропиляха хубави ситуации за тима от Северен Лондон, преди домакините да се разбудят. В 34-та минута Ашли Барнс получи топката в наказателното поле и стреля мощно, но топката прелетя с няколко сантиметра над вратата. 

Кейн и Роуз пропуснаха още два шанса за "шпорите" до почивката и в крайна сметка тя дойде при нулево равенство. За да се запази интригата в пълна сила за втората част. А тя започна с великолепни положения и пред двете врати. 

В 50-та минута Хари Кейн получи една топка в средата на полето на Бърнли, напредна и отправи удар от около 25 метра. Топката се забиваше под гредата, но вратарят Том Хийтън с великолепна намеса изби в корнер. 

Само седем минути след това домакините поведоха. Тогава те получиха корнер, но такъв нямаше, защото топката излезе от техен играч в тази ситуация. Но след изпълнението от ъгловия удар Крис Ууд надскочи защитата на "шпорите", стреля мощно с глава, топката щеше да счупи напречната греда и тупна зад голлинията - 1:0 за "виненочервените". 

Гостите реагираха светкавично. Те се втурнаха мощно напред и само осем минути по-късно изравниха. А героят беше Хари Кейн. Дани Роуз изпълни бързо един тъч, изведе Кейн зад защитата, той напредна и с удар, отклонил се от страничната греда, преодоля Том Хийтън за 1:1. 

Тотнъм тръгна да търси пълния обрат, но чистите положения бяха за Бърнли. В 71-та минута Джеф Хендрик беше намерен на изгодна позиция в наказателното поле, но изстрелът му мина само на няколко сантиметра встрани от вратата. 

Дуайт МакНийл пропусна от изгодна позиция малко след това, преди в крайна сметка Бърнли да поведе за втори път в мача в 83-та минута. Колективна грешка в защитата на лондончани позволи на Йохан Гудмундсон да овладее с пета, да нахлуе в наказателното поле и да опита удар, който обаче се превърна в гениален пас на далечната греда за Ашли Барнс и той разстреля Юго Лорис за 2:1. 

До края на мача Тотнъм се хвърли бясно напред поне за хикса. Но направи редица пропуски, последният от които беше на Ерик Ламела в продължението на мача, но нов гол не падна и "шпорите" трябваше да се примирят с поражението.