Мениджърът на Бърнли Шон Дайш изобщо не беше очарован от начина, по който неговият тим изпусна победата срещу Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд”. Наставникът на „кларетс” смята, че равенството 2:2 до голяма степен е плод на 5-минутното продължение, което срещата получи.

До 87-ата минута Бърнли сензационно водеше с 2:0 и изглеждаше на път да постигне първа победа насред Театъра на мечтите от 1962 година насам. Това обаче не се случи, защото първо Пол Погба реализира дузпа, а в добавеното време Виктор Линдельоф спаси точката.

Според Дайш обаче срещата не е имала нужда от 5-минтуно предложение, най-малкото защото не са били използвани пълния брой позволени смени. „Повече съм разочарован от продължението на мача”, заяви 47-годишният Дайш. „Откъде дойдоха тези 5 минути, просто не зная.”

„Всички сме чували за Фърги тайм и така нататък, всички на този стадион са свикнали. Затова имам предвид повече манталитета, които тези 5 минути, им дадоха, както и тласъка в играта им.”

„Ако бяха отсъдени 3 минути, тогава щеше да е различно. Феновете щяха да си мислят, че няма достатъчно време. Петте минути обаче им осигуриха тласъка, от който те имаха нужда.”

„Не помня на терена да са влизали физиотерапевти, имаше и само 5 смени, така че говорим за 2 и половина минути, 3 минути най-много. Юнайтед обаче получи 5.”

Дайш също така имаше сериозни претенции спрямо нарушението на Джеф Хендрик срещу Джеси Лингард, което доведе до дузпата за „червените дяволи”. „Не ми харесва, когато някой просто бъде докоснат по рамото и веднага подгъва краката си. Не поставям под въпрос футболиста, още по-малко пък имам предвид, че става дума за индивид, който го прави постоянно, а просто имам предвид, че в наши дни футболистите са невероятно силни физически, но ето че само като ги пипнат и си свличат на земята. Изглежда в това се е превърнал футбола в наши дни. Изглежда никой не възразява и сега това е част от играта”, додаде Дайш.