Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер призна, че е доволен от спечелената точка при 2:2 у дома срещу Бърнли в неговия 7-и шампионатен мач начело.

Норвежецът не успя да стане първият мениджър в историята на Висшата лига, който печели всеки от откриващите си 7 двубоя, като за първи път под негово ръководство „червените дяволи” не стигнаха до пълния комплект точки. Всъщност до 87-ата минута на мача тимът губеше с 0:2 на „Олд Трафорд”, но успя да се върне в мача по начин, който беше много характерен за десетилетията под ръководството на великия сър Алекс Фъргюсън.

„Начинът, по който обърнахме развоя на мача, беше фантастичен. Разбира се, това те кара да се чувстваш доволен от точката”, заяви Солскяер. „Ние обаче можеше да вземем и три точки. Просто накрая времето не ни стигна, а ние започнахме много късно да играем със спешността, от която имахме нужда. Определено това ще ни е за урок.”

„Сега поне получихте отговор дали можем да се върнем в мач, ако изоставаме с 1 или 2 гола. Много съм доволен от нашата реакция.”

„Опасността от победите се крие в това, че може да повярваш, че постигнатото дотук ни дава правото да стартираме мачовете си на 90 процента от нашите възможности, защото ще спечелим лесно с 1:0 или 2:0.”

„Нужно е обаче да се отнасяш както трябва към всеки двубой. Днес не стартирахме толкова добре, че да създадем неприятности на Бърнли. Знаем, че те са добре организирани, знаем, че биха били доволни, ако не спрем с центриранията цяла вечер. Имахме нужда от повече темпо и повече динамика в нашата игра. Трябваше да играем по нашия начин в наказателното им поле.”

„През големи периоди от втората част мисля, че бяхме фантастични в това отношение, ала Том Хийтън е добър вратар, а Бърнли постоянно чистеше топката при всяка възможност. Все пак накрая намерихме начин да стигнем до равенство”, добави Солскяер.