Бърнли бе на крачка от сензационна първа победа срещу Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“ от 1962 година насам, но спечели само точка при визитата си от 24-ия кръг на Висшата лига. Двубоят завърши при 2:2 след късна драма.

Гостите натрупаха аванс от 2:0 до 81-ата минута след голове на Ашли Барнс и Крис Ууд. В заключителните минути Пол Погба от дузпа и Виктор Линдельоф спасиха „червените дяволи“ от първа загуба под ръководството на Оле Гунар Солскяер.

При все ремито победната серия на норвежеца начело на английския гранд бе спряна на 8 двубоя (6 в Премиърлийг).

В таблицата Юнайтед вече има 45 точки на шестото място. Бърнли е 15-ти с 23.

Двубоят започна с минута мълчание за Емилиано Сала. Едва направил трансфер в Кардиф, аржентинецът бе на борда на злополучния полет изчезнал над Ла Манша на 21 януари.

Манчестърци имаха преимущество във владението на топката през първата част и бяха по-активни, но така и не съумяха да създадат реална голова опасност.

Първата по-интересна ситуация в мача бе пред вратата на гостите. Маркъс Рашфорд пропусна да засече точно от упор от вратарското поле в 10-ата минута. Изстрелът му мина покрай вратата.

Бърнли отговори в 18-ата минута. Ашли Барнс овладя една отскочила топка, но ударът му бе изчистен в корнер, от който не произлезе нищо.

В 21-ата минута Мата удари греда след хубава асистенция на Рашфорд, но страният съдия развя флага си. Останаха съмнения в коректността на решението. 

Крис Ууд вкара топката в мрежата на домакините в 33-ата минута, но тъй като бе в положение на засада, попадение не бе зачетено.

След почивката „червените дяволи“ упражниха натиск. Играчите на тима от Театъра на мечтите бяха доста по-активни, а Пол Погба се оказа в центъра на добра атака в 50-ата минута. Той стреля под диагонал, но стражът на Бърнли спаси без никакви проблеми.

Въпреки значителната агресия в играта на момчетата на Солскяер след почивката, домакините се оказаха в ролята на изоставащ в резултата в 52-ата минута. Гостите се възползваха от сериозна грешка в защита на манчестърци. Джак Корк комбинира с Ашли Бърнс, който излезе на стрелкова позиция и някъде от точката за дузпата разстреля Давид де Хеа за 1:0.

Рашфорд се оказа на чудесна стрелкова позиция в 80-ата минута, но Том Хийтън спаси.

При ответната атака Бърнли удвои аванса си. Ашли Уестууд сервира топката на главата на Крис Ууд, а той оформи 2:0.

Домакините не се отказаха и упорито продължиха да търсят своите шансове. В 83-ата минута Джон Мос посочи бялата точка за задържане на Пол Погба, след това обаче смени решението си на пряк свободен удар. Тънкият момент бе дали нарушението бе в наказателното поле или извън него, като в крайна сметка съдийската бригада прецени, че е извън пределните на пеналта.

В 87-ата минута Хенрих дръпна Джеси Лингард в наказателното поле малко преди той да нанесе удар. Този път реферът бе категоричен в решението си да отсъди дузпа. Пол Погба намали на 1:2 и така съхрани надеждите на „дяволите“ в минутите до края.

В 3-ата минута на добавеното време манчестърци възстановиха паритета. Виктор Линдельоф се възползва от настъпило разбъркване в наказателното поле на гостите и оформи 2:2.