Мениджърът на Брентфорд Томас Франк разкри как обаждане до приятеля му Кристиан Ериксен е довело да трансфера на датския национал в клуба от Висшата лига.

29-годишният халф подписа договор до края на годината. През декември той разтрогна с Интер, тъй като правилата в Италия не позволяват на футболисти с дефибрилатор да играят в Серия А.

"В средата на декември му се обадих. Казах: "Какво става, Кристиан? Искаш ли да дойдеш в Брентфорд?", разказа Франк. Той има отлични отношения с Ериксен от дълги години, след като работи с него като треньор на тима до 17 години на Дания.

Наставникът разказа и как е видял ситуацията миналото лято, когато Ериксен падна на терена по време на двубоя с Финландия на Евро 2020:

"Вечеряхме и се подготвяхме за големия мач на Дания. Много ясно си спомням, че когато видях ситуацията, знаех, че нещо не е наред, от начина, по който падна. Настръхвам, когато говоря за това. Работил съм с половината от отбора на Дания. Познавам всички в тима по един или друг начин. Селекционерът Каспер Хюмланд ми е близък приятел, имам приятели в треньорския щаб. Така че беше много емоционално. Бях шокиран", сподели Томас Франк.