Изключителен скандал е на път да се разрази във Висшата лига. Таблоидът "Сън" разпространи информация за играч на тим от английския елит, който се надрусал с кокаин на импровизирано коледно парти със съотборниците и мениджъра си. 

Изданието знае името на въпросния играч, но засега няма да го разкрива. То обаче публикува цялата история около срамната случка, която е разказана от негов съотборник, пожелал анонимност. Всичко се развива след мач на въпросния отбор, по всяка вероятност на Боксинг дей - 26 декември. А клубът е имал проблеми в съблекалнята през целия сезон. Ето и каква е историята: 

"Не беше официалното ни коледно парти, но се събрахме на Коледа с момчетата и треньора - да изпием по едно след мача и да се поотпуснем малко. Един от съотборниците ни го видя (бел. ред. въпросният провинил се играч) да влиза в тоалетната и да изшмърква няколко линии кокаин."

"След като излезе от там, беше напълно неадекватен и не спираше да говори глупости. Освен надрусан, той беше и пиян. Мениджърът беше бесен. Той го изрита, мислейки си, че само е препил, но после узна истината. Това определено не ни помогна, защото през целия сезон имахме проблеми в съблекалнята."

"Сега резултатите ни се подобриха много, но този случай идва в най-лошото възможно време. А и този играч знаеше, че няма да бъде посетен от допинг-ченгета в следващите няколко дни, защото същия ден сутринта беше дал тест за забранени стимуланти", разкрива въпросният източник на вестника. 

Ако бъде спипан с кокаин, спортист може да изгори за две години, ако това е първото му провинение. Наркотикът оставя следи в кръвта на човек до 48 часа, докато в урината му може да бъде открит и 96 часа след употребата му.