Ако си мислите, че битката за титлата в Англия е решена след развръзките в съботните двубои в Премиършип, помислете отново. Челси може и да се е откъснал пред преследвачите, но със сигурност двата манчестърски гранда няма да се откажат така лесно от преследването. 

И Сити, и Юнайтед ще се опитат да докажат това в неделните си сблъсъци от 24-ия кръг на кампанията, съответно срещу Суонси на "Итихад" и срещу Лестър в дома на шампионите "Кинг Пауър Стейдиъм". 

Първи за битка излизат "гражданите", чийто мач ще можете да наблюдавате директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа GONG PLAY. Той е със стартов час 15:30. 

В тази битка домакините имат много за доказване. Те редуват колебливи игри със силни изяви, което им коства отдалечаването от върха. Но въпреки това все още не са безнадеждно далеч от Челси, макар преднината на лондончани да е внушителна. 

Ако искат да продължат да таят минималните си надежди за преследване на челото, момчетата на Хосеп Гуардиола нямат право на грешка срещу борещите се за оцеляване "лебеди". Те си върнаха част от самочувствието след погрома над Уест Хем през седмицата в Лондон с 4:0, но все още имат да наваксват много след колебливите изяви преди това. 

Не по-малко интересен е двубоят от 18:00 часа, който е и последен за този кръг в Премиършип. Той противопоставя шампиона Лестър на другия манчестърски колос - Юнайтед. Този мач ще можете да наблюдавате директно в ефира на DIEMA SPORT, както и на нашата платформа GONG PLAY

През миналия сезон това щеше да е дерби, което да прикове вниманието на всички и победителят да е забулен в мистерия до самия край. Но плачевната форма на "лисиците" през тази кампания ги направи по-вероятен кандидат за изпадане, отколкото да имат някакъв шанс да се доближат дори минимално до представянето си от предишния сезон. 

Затова сега излизат в обичайната си роля срещу "червените дяволи" - на тотален аутсайдер. А в последните дни започна да се прокрадва и нещо, което звучеше кощунствено съвсем доскоро. А именно, че героят на Лестър, мениджърът Клаудио Раниери, може да бъде уволнен заради слабите резултати. 

За да спасят главата на човека, който ги окъпа в слава и сбъдна мечтите им, играчите на "лисиците" са задължени да покажат всичко, на което са способни срещу шестия в класирането, който обаче е устремен към задължителен успех, защото трябва да прекрати серията си от равенства и да не изпуска челото от поглед. 

Дали манчестърските грандове ще изпълнят целите си в тези неделни битки и ще запазят интригата на върха в Премиършип, предстои да разберем. Ясно е само едно - че ще е много, много интересно.