Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо вижда как отборът му си възвръща характерния победен манталитет. Португалецът е убеден, че съвсем скоро трудните години за „червените дяволи“ след оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън ще бъдат забравени.

През миналия сезон Юнайтед спечели ФА Къп, като надви Кристъл Палас, а това беше единственият им трофей, откакто Фъргюсън напусна треньорския занаят.

Хъл Сити спъна амбициите на Юнайтед насред "Театъра на мечтите"

„Казах ви още на първата или втората си пресконференция, че говоря за шампионската титла, понеже не виждам каква друга алтернатива би имал мениджърът на този клуб“, заяви Моуриньо.

„Лесно щеше да ми е да кажа, че просто искам да играем по-добре, че искаме да подобрим качеството на представянето си, че искам да подобря връзката между футболисти и фенове. Искам привържениците отново да се чувстват силно свързани с отбора и със стила ни на игра.“

Играчите на Юнайтед се скъсват от пропуски

„Не познавах играчите си добре. Не знаех, че някои имат нужда от време, за да свикнат с всичко това, да се превърне то в част от нормалното им съществуване – да играеш за победа, да си длъжен да побеждаваш, да се справяш с напрежението, което всичко това поражда. Това усещане трябва да бъде нещо естествено, но за някои момчета не е.“

„Те се нуждаят от време, за да напуснат комфортната си зона или тази, в която се чувстват защитени“, допълни Моуриньо.